Anna syr

 

Grönlila Dahlia nästan klar

Förkylningar, soffsittande och handsömnad är en bra kombination. De senaste dagarna har jag tillbringat i tevesoffan med Oprah, Dr Phil och min Giant Dahlia.

Bara fyra sömmar kvar

Bara fyra sömmar kvar

När det var dags att sy ihop fjärdedelarna började det bli svårt. De innersta bitarna är så smala och de trängs med så många sömsmåner att det var svårt att träffa rätt på sylinjerna. De sista två centimeterna var det bara att sikta noga och ta ett stygn i taget.

Men det var ingenting jämfört med att sy ihop halvorna – där snackar vi trångt. 32 sömsmåner som var i vägen för både nålen och synen. Fast det gick förstås bra det med, bara man hade lite tålamod.

Hopsydd men inte pressad

Hopsydd men inte pressad

Jag har inte pressat den än, jag väntar på ministrykjärnet (och lite annat) jag beställde för mina födelsedagspengar. För att ge sig in i den här röran med ett stort strykjärn, det undviker jag gärna.

dsc04307_webb

Många sömsmåner blev det i mitten.

Tills paketet kommer från USA ska jag se till att ha bakgrunden färdigmonterad också. Och så ska jag fundera lite mer på vad jag ska göra med mina dahlior.

14 kommentarer

 1. 1
  Carmen i Malmö:

  Den blev urtjusig. Oj vad mycket sömmar och så trångt det blev på baksidan men den ser jättefin ut på framsidan och det är ju huvudsaken. När jag tittar på den så går mina tankar till en näckros i vattnet. :o) Kram

 2. 2
  Annika i Bohus:

  Jag börjar nästan gråta, så vackert! Vilket jobb Anna. Det är ju helt fantastiskt. Och så vackra färger! Ja, du märker, jag är helt stum (fast jag babblar på) :D

  Kram

 3. 3
  Linnea:

  Åhh, vad läcker den blev! Ska bli spännande och se slutresultatet!!

 4. 4
  Eva Nordin, Karlskrona:

  Så fiiiiiiiiin! Jag förstår att du väntar med pressning tills du fått ministrykjärnet. Jag håller verkligen med Carmen och Annika att den är så urtjusig så jag nästan börjar gråta. Så välgjord och så vacker i färgerna.
  Kram

 5. 5
  My:

  Hej Anna!

  Den blev så kanon! Fy vilket pilljobb du haft, vet jag som studerat dig i action :))) Ja jag önskar jag haft ditt tålmod för den är helt underbar!!!

 6. 6
  Eva:

  Hej!
  Säger bara WOW, så fin den har blivit.
  KRam

 7. 7
  Birgitta i Arboga:

  Himmel Anna!

  Så vansinnigt vacker den är. Du är jätteduktig. Självklart kommer du att fixa att stryka sömmarna också med ministrykjärnet – något jag aldrig skulle klara. Ja, jag skulle inte klara att sy den heller. :-)

 8. 8
  Catarina i Täby:

  Anna, din Dahlia är bara så läcker. Även om du fick jobba jättehårt för att sömmarna snygga så ha lyckats väl. Det kanske är bra med förkylning ibland! Kram

 9. 9
  Anna-G Johansson:

  Hej!
  Tack för påminnelsen, nu går det att komma in på din blogg!
  Dahlian ser fin ut, min är på gång, men det går sakta. jag syr nämligen på min WISP och stickar februarisockan samtidigt. En kväll det ena, nästa det andra, o.s.v.
  Hmm jag kanske också behöver ett ministrykjärn?!

 10. 10
  jenny:

  Superfint! Du är verkligen en riktig fena på sömnad. Det är så kul att följa din blogg. Keep us posted!!

 11. 11
  Ullis:

  Jag beundrar ditt tålamod Anna! Att överhuvud taget ge sig i kast med 32 sömsmåner är en bedrift. Att sen dessutom få det snyggt är fantastisk bra jobbat! Den är otroligt vacker!!! Kramar Ullis

 12. 12
  Kerstin Lind:

  Åhh så vacker den är!!
  Och vilket jobb du har gjort!!
  Jag blir också stum av beundran.
  Jösses vilket tålamod du har!!
  Kram Kerstin

 13. 13
  Maria:

  Hvor er den blevet smuk! Jeg må altså prøve det dag… godt med mange planer for nye syprojekter.

 14. 14
  A-G Svensson:

  Återigen skapat något såå fint!!! Kram/A-G

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen