Anna syr

 

Dear Jane à la Anna

Kommer ni ihåg att jag ondgjorde mig över Dear Jane-boken för några dagar sedan? Att skisserna i den inte stämde överens med bilder på originalet?

Jag mailade författaren Brenda Manges Papadakis och frågade om hon möjligen hade en errata-sida, men har inte fått något svar än. Märkligt tycker jag, ett fel är inte pinsamt förrän man vägrar medge det. Men vad vet jag, hon kanske sitter och filar på en omfattande errata-sida medan jag skriver detta?

Hur som helst, jag kommer att göra egna blockritningar utifrån bilderna i boken. Här ser man skillnaden: Till vänster är mitt block, till höger ett block enligt skissen i boken. Inte riktigt likadant, eller hur?

Block A1

Block A1

Blocket till höger har jag lånat från Embroidered Impressions of the 1863 Jane A. Stickle Quilt som säljer mönstret för broderimaskin.

Apropå det så hittade jag nyligen Copyrights and Quilts som behandlar kviltning och copyrightfrågor och där Brenda och hennes Dear Jane figurerar. (Notera att det är amerikansk copyright som det handlar om, men principerna är typ ungefär desamma för Sverige.)

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen