Anna syr

 

Syträff och vadd

KM kom till min räddning igår – tack älskling! Han skjutsade mig till syträffen och åkte sedan till Färg&Form och köpte vadd så jag kunde börja kvilta Shakespeare.

dsc04249_low

Jag hann kvilta de flesta av de stora stjärnorna under dagen. Sen upptäckte jag att jag måste ersätta en lapp eftersom sömsmånen har trasat upp sig så den hänger löst.

När alla stjärnorna – både de stora och de små – är kviltade är det dags att börja med fjädrarna, och efter det rutmönstret för att fylla ut resten av ytan. Tror det kommer att ta ett tag. Någon som vill slå vad om när det är färdigt? :)

3 kommentarer

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Hannah 26 jan, 2009 21:27
  Du är så duktig och kreativ, en ständig inspirationskälla för mig som nybliven kviltare. Alltid jättekul att läsa din blogg!!

  Skapad av lisbeth i malmö 25 jan, 2009 19:02
  Duuuu, för dig går det fort….säkert färdig nästa träff!
  den blir såå tjusig.

 2. 2
  Monica A:

  hej Anna,
  jag har funderingar på att göra en SITP (Shakespeare in the Park ) och har hittat där stora blocken är 12 och de små 6……Ser att du PPat dina block. Tror du att det går att göra dem i 9 och 4,5 utan PP?
  Din SITP är urläcker!
  kram Monica A

 3. 3
  Anna:

  Hej och tack! Klart du kan göra Shakespeare i vilken storlek du vill utan PP, det handlar mest om att räkna på saken. :)
  Mitt tips är att rita upp blocken i färdig storlek på papper och sedan rita in sömsmånen för alla de olika lapparna. Då ser du direkt om det är vettiga mått för att skära direkt eller om du behöver göra på annat sätt.

  Du kan sy lapparna och sedan skära ner de olika enheterna i storlek innan du syr ihop blocken.
  Annars kan du göra mallar i mallplast, det är också en bra metod för mer udda storlekar. Eller märka dina linjaler noggrant med tejp på baksidan.
  Lycka till med din Shakespeare, jag håller ett öga på hur det går! Fråga gärna igen om det är något!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen