Anna syr

 

Jag har en plan

Jag har en plan för hur jag ska kvilta Shakespeare in the Park!

dsc03980_low

Det tog sin lilla tid att hitta inspirationen men häromdagen slog den till. Planen inkluderar stjärnor, dikeskviltning, frihandsfjädrar, ekon och rutmönster och jag tycker den framhäver mönstret fint.

För att testa kviltidén skrev jag ut en blekt bild av hela toppen på ett A4 och ritade upp kviltningen med svart tusch. Då såg jag bland annat att bårderna inte funkade som jag hade tänkt mig så jag fick ta bort de yttersta fjädrarna så att de små stjärnorna inte kvävs. Ett bra sätt att prova mönstret i liten skala.
Sen ritade jag upp några av ytorna i naturlig storlek på bakplåtspapper och provade fjädrarna. Genom att rita upp dem med en enda kontinuerlig linje, som när man frihandskviltar, märker man snabbt hur de passar in.

Är ni nyfikna på hur det ska se ut? Tänkte väl det. :) Observera bara att detta inte är ett färdigt mönster utan en skiss som har vuxit fram med pennan i hand.

dsc04244-low

Utifrån detta kludd ska jag förhoppningsvis kunna destillera fram en kviltning värdig Shakespeare!

En kommentar

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Katarina 24 jan, 2009 13:58
  Vilket täcke det kommer att bli med den kviltningen! Toppen är ju redan nu SUPERFIN! Bra sätt att testa ”kviltningen”!

  Skapad av Anna-G Johansson 23 jan, 2009 17:44
  Hej!
  Ja, jag måste säga att din Shakespeare är något av det finaste jag sett. Hoppas du lyckas med kviltningen. Det är det svåraste tycker jag.
  Anna-G

  Skapad av Eva (från Sypresserna) 23 jan, 2009 12:41
  Hej!
  Så fin den kommer att bli. ser fram emot att få se den helt färdig.
  Jag har inte kommit på hur jag ska quilta någon av mina toppar ännu, får väl ta fram dem och blänga lite på dem.
  Ha en bra sydag i morgon.
  Kram Eva

  Skapad av Carmen i Malmö 23 jan, 2009 11:25
  Oj, här har du något att ”bita i”. Alldeles för avancerad för mig. Jag är ju en riktig fegis och kör mest i diket när jag quiltar. Lycka till med quiltningen och det ska bli kul att se den IRL vid någon träff. Vi ses imorgon, det ska bli kul. Kram

  Skapad av Ullis i Tullinge 22 jan, 2009 22:37
  Wow, vilken quiltning det kommer att bli!!! Kramar Ullis

  Skapad av Veronica 22 jan, 2009 22:03
  VILKEN QUILT!!! Ska verligen bli kul att se den färdig!!

  Skapad av Birgitta i Arboga 22 jan, 2009 20:16
  Kvilten är jättefin – det tror jag att jag har sagt förut :-)
  Kviltningen ser superavancerad ut – inget jag skulle våga mig på. Det ska bli spännande att få se resultatet så småningom.

  Skapad av Maria 22 jan, 2009 18:59
  Hvor er det bare flot dit tæppe! Jeg glæder mig til at se det quiltet! Maria

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen