Anna syr

 

Ett smakprov på Dahlia 2

Igår kom jag en bit på väg på Dahlia 2. Jag har denna gången börjat med att sy ihop lapparna två och två för att senare göra remsor av dem. Tror det är aningen bättre än att göra som förra gången när jag sydde remsor direkt, det blir lite mindre hantering av de enskilda bitarna nu. Och så är det kul med variation. :)
dsc04241-low

Det var inga problem att sy ihop A och B trots att A (den allra innersta ljuslila) var så liten. Tack vare sömsmånen var det bara att sy på som vanligt.

Lite problem fick jag däremot när katten ville vara med. Han tyckte det var för kallt för att vara ute och busa så han bestämde sig för att hjälpa mig sy istället.

dsc04238-low

Man skulle kunna tro att det är obekvämt att ligga på en nåldyna men det gick hur bra som helst, tydligen. Kanske beror på den skyddande vinterpälsen? :)

Efter att ha assisterat matte gick han ut en kvart och kom tillbaka med en nyfångad mus som han lade mitt på köksgolvet. Sen gick han belåtet upp till sovrummet för att ta en tupplur under mitt täcke.

Önskar alla en bra sydag idag, utan pälsiga hjälpredor och möss i köket!

En kommentar

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Lizzan 18 jan, 2009 13:50
  De är för härliga dessa katter, min fick ju för sig att krypa ner i en nesse i går :) Visst är det lättare att få nått gjort när de håller sig borta men samtidigt förgyller de tillvaron med sina upptåg.
  Fin Dahlia!
  Kram L

  Skapad av http://www.pumlansflitigafingrar.blogspot.com 18 jan, 2009 10:41
  Denna dahlai blir ju fin också. Jag kämpar på med min! Jag syr rader, fast jag ska nog prova att sy ihop två och två och sist raderna!
  Anna-G

  Skapad av camillahuusko 17 jan, 2009 09:32
  Den blir ju urläcker och det är nog tur att du har hjälp med att hålla reda på alla tyger och delar/Camilla

  Skapad av Ylva 17 jan, 2009 09:16
  Men herreminje vilket pillejobb och kan du sy så smala bitar på maskin?? I så fall – WOW. Ser verkligen fram emot slutresultatet.

  Skapad av Carmen i Malmö 17 jan, 2009 09:16
  Vilken rackare till kisse, men han vill ju bara visa att han är duktig. :o)
  Ditt nya projekt ser mycket svårt och avancerat ut med alla dessa småbitar som ska sys ihop. Jag tycker du är jätteduktig som kan hålla reda på allt. Den kommer att bli jättesnygg.
  Kram Carmen

  Skapad av Eva (från Sypresserna) 17 jan, 2009 08:57
  Hihi, du får hjälp med matinköpen av honom också.
  Inte bara syhjälp där.
  KRam Eva

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen