Anna syr

 

Bakgrund till Giant Dahlia 1

dsc04225-low

Jag har sytt bakgrund till min första Giant Dahlia. (Ber om ursäkt för de risiga färgerna, det är snudd på hopplöst att få vettiga bilder inomhus nu. Bakgrunden är ljust beige i verkligheten, inte gråbrunsunkig.) Blocket är nu 22 tum plus sömsmån.

bakgrundsmallarBakgrunden är uppdelad i 16 delar men man kan klippa färre delar om man vill det. Det går alldeles utmärkt att klippa bara fyra delar, en för varje långsida, om man vill det.

Om man vill applicera dahlian på ett enda stort tyg går det förstås också bra, förutsatt att man är road av applikation. :) Jag föredrar att sy ihop på vanligt vis.

För att göra större mallbitar, lägg helt enkelt mallarna bredvid varann och rita av dem tillsammans. Det kan vara bra att ta stöd av en linjal för att få dem helt raka.

Giant_Dahlia_bakgrund.pdf

En kommentar

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Eva 15 jan, 2009 23:29
  Tack för titten IRL, den är jättevacker.
  Kram Eva

  Skapad av My 14 jan, 2009 21:18
  Så superfin den blev. Hoppas få se den snart :))) Kram

  Skapad av Eva (från Sypresserna) 14 jan, 2009 19:47
  Så fin den ser ut, hoppas få se den IRL.
  KRam Eva

  Skapad av Anna 14 jan, 2009 18:12
  Tack Maria! Jag har sytt för hand, utan pappersmallar. Om du vill sy den här dahlian kan du hämta mönstret här: http://sy.lugnagatan.net/#post109

  Skapad av Maria 14 jan, 2009 17:39
  Hvor er den bare blevet flot!!! Hvilken teknik har du brugt til at sy den? I hånden eller på maskine. Jeg har længe haft planer om at skulle sy en Giant Dahlia og billedet af din giver bare lyst til at komme i gang! Skønt!!!

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen