Anna syr

 

Alla lappar färdiga för nya dahlian

Så här blir färgerna i den nyaste dahlian: en toning från ljuslila i mitten till grönt längst ut. Bakgrunden blir svart.

dsc04210-low

Jag hade egentligen tänkt ha cremefärgat allra längst in men råkade glömma det när jag började rita och klippa *hoppsan* och eftersom jag bara har sju av tygerna men åtta blomblad så fick det yttersta bli svart istället. Jag tror det kommer att bli bra ändå.

Den innersta biten är ganska så pytteliten – 0,5 cm bred och 5 cm lång. Tur att man har sömsmåner att hålla i, annars hade det blivit knepigt. :)

dsc04212-low

De små strecken i spetsen till höger markerar var sömmen mellan A och B slutar. Den yttersta spetsen ska sys ihop med nästa A. Det ska bli intressant att sy ihop mittenbitarna med tanke på att det är 16 sömmar som ska mötas … jag kanske får tricksa lite med det för att det ska bli snyggt.

Nu ligger hela rasket i en påse bredvid teven och väntar på mysiga tevekvällar. När jag har sett att det funkar så ska jag lägga upp mönstret.

En fråga: Skulle ni kunna tänka er att betala en slant för ett sånt här mönster i pdf-format, komplett med mallar, beskrivning, bilder och hela rasket, för både handsömnad och maskinsömnad? Och hur mycket i så fall? En tia, en tjuga, en femtiolapp?
Svara ärligt nu alla som läser så jag får lite faktaunderlag för mina framtidsplaner.

En kommentar

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Maria – DK 12 jan, 2009 12:40
  Hej Anna.
  Hvor ser det bare spændende ud. Jeg glæder mig rigtig meget til at e dine fremskridt! Tusind tak for awarden – det er min første. Maria

  Skapad av My 12 jan, 2009 10:25
  Hej Anna! Jag betalar gärna för mönster. Det som är viktigt är att det är väl genomtänkt och en bra beskrivning. Vad det ska kosta? Ingen aning men 50 låter väl rimligt? Kram

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen