Anna syr

 

Orange, rött och lila

Idag har jag shoppat tyg till min Giant Dahlia. På @Veronicas hittade jag tre fina fatquarter till bra pris:

dsc04021_low

Sen tog jag en sväng in på Panduro som ligger bara några meter därifrån. Där hittade jag en jättefin lila batik-fateight och ett gör-det-själv-paket med änglar.

dsc04025_low

Jag tjuvstartade på dahlian härom dagen och har sytt ihop A-B-C-enheter. Hittills funkar mönstret bra men jag fick lägga till markeringar på A där sömmarna ska passa in. När jag reviderar mönstret ska jag lägga in de markeringarna på mallarna.

dsc04020_low

Ett jättebra sätt att göra mallar i mallplast eller kartong: Sprejlimma lätt på baksidan av mönsterpappret/utskriften och sätt fast det på mallplasten. Stryk det slätt med handen. Sen är det bara att klippa ut på linjerna utan att behöva rita av.
Om man vill ha bort pappret sen så man får en genomskinlig mall kan man dra loss det försiktigt och eventuellt tvätta bort resterna med lite tvål eller så. Mycket enklare, snabbare och exaktare än att rita av mönstret på mallplasten.

Nu ska jag återgå till syrummet och klippa lappar av mina nya tyger!

En kommentar

  1. 1
    Anna:

    Skapad av lisbeth i malmö 27 nov, 2008 17:17
    Synd vi inte sågs… var med på båda ställen…

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen