Anna syr

 

Ommöblering i syrummet

Efter äventyren i syrummet i lördags morse då jag fick ta ut nästan allt därifrån så passade vi på att göra om lite. Vi har länge tänkt möblera om där och göra ett högt skärbord och ett nytt sybord med nedsänkning för symaskinen men inte riktigt fått fingrarna ur.

Förra helgen köpte jag i alla fall en bordsskiva till det nya sybordet och nu i helgen skaffade vi bordsben och trådbackar. Sen var det bara att dra ut resten av alla grejer.
När jag såg allt stå i hallen och köket fattade jag inte hur det hade kunnat få plats i det lilla syrummet och trodde nästan jag skulle få knö in det igen med olja och skohorn. :)

dsc03890_low

Det gamla sybordet gick lätt att höja några decimeter och är nu skärbord. Där under står två trådbackar från Ikea med fyra 25-liters plastlådor vardera, samt några diverse kartonger med osorterade saker.

dsc03903_low

Här ligger mina lapptäckstyger i fem av lådorna. I den förra förvaringen kändes det som om jag hade rätt mycket tyg men nu ser det mest ut som smulor på botten. :)

dsc03895_low

På skärbordet ligger mina linjaler, saxar och rullknivar och sånt. De passar perfekt i den här avlagda besticklådan. Och det bästa är att linjalerna står perfekt i knivfacket!

dsc03896_low
Så vänder vi oss ett kvarts varv åt höger.
dsc03908_low

Det nya sybordet hamnade under fönstret. Själva bordet är en 240 cm lång bänkskiva från Coop Bygg, utrustat med fem bordsben från Optimera Bygg. Bordet är lite vickigt så när allt har hittat sina rätta platser ska vi dra fast det med några vinkeljärn i väggen.

Här står en tredje trådback med än så länge lite diverse innehåll. Den översta lådan ser ut så här:

dsc03899_low

De sybehör jag använder mest vid symaskinen – knappnålar, lilla skärmattan, småsaxar, lilla linjalen, sprättare, de vanligaste sytrådarna och lådan med undertråd.

I en låda på bordet ligger symaskinstillbehör, pressarfötter, säkerhetsnålar och allt sånt. Än så länge.

Det tog några timmar att stuva in allt i syrummet igen men det blev väldigt mycket rymligare än innan. Trådbackarna sväljer hur mycket som helst! Planen är att skaffa två till att ha under skärbordet så jag blir av med de sista kartongerna.

Förresten, här ser man hur det såg ut innan.

4 kommentarer

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Marit Irene Jektvik 04 nov, 2008 01:00
  Oj då, vad du har städat! Du har en gåva i bloggen min!

  Skapad av Ullis i Tullinge 03 nov, 2008 20:36
  Vilket toppenfint syrum du fått! Väntar med spänning på alla fint som ska bli till här ;o) Kramar Ullis

  Skapad av Birgitta i Arboga 03 nov, 2008 11:42
  Så fint du har fått i ditt syrum. jag har, precis som Carmen, ett kombinerat dator och syrum och här är det alldeles för trångt.
  När jag hinner, någon gång tidigast efter jul, så ska jag försöka fixa till det litet mer praktiskt. Då kommer jag nog att ha nytta av en del av dina smarta idéer.

  Skapad av Carmen i Malmö 03 nov, 2008 11:10
  Tack för besöket hemma hos dig. Du har fått det jättefint i ditt ”nya” syrum, många fiffiga och bra idéer som jag kanske tar efter. Fick väldigt dåligt samvete över mitt eget kombinerade dator- och syrum, här ser det ut som om en orkan gått igenom. Kanske jag ska ta och fixa till här hemma men känner att det tar en himla massa tid av sytiden. Jag skulle kanske också skulle behöva en mus som kom besök så att jag fick tummen ur ….. :O)

 2. 2
  Annika:

  Så fint du har fått det – och visst känns det som man har mindre tid än man trodde när man får ordning på tyghögarna!

 3. 3
  Annika:

  Mindre TYG skulle det ju vara :-) !!

 4. 4
  Kristina i Arjeplog:

  Oh, hjälp så fint du har!! Hos mig har en orkan gått genom mitt syrum….man får inte in fötterna där känns det som…. Men kanske en dag jag får et ryck och städar till det där. Du och ditt fina syrum inspererar då till det… God sylycka önskar Kristina i Arjeplog

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen