Anna syr

 

Handsytt, blommigt, kviltat och klart

Efter 2,5 år är den nu färdig: Alla mina blommor.
Mått: cirka 150 x 100 cm. Helt handsydd, även lukkekanten, och handkviltad.

dsc04014_low

Det började med att jag ville testa English paper piecing, att handsy över pappmallar. Så jag satt igång med att klippa sexkanter ur alla min blommiga tyger och en vision om att skapa något väldigt … ja, blommigt.

Jag parade ihop sexkanterna tre och tre ungefärligt efter färg (fråga inte varför) och sydde ihop dem. Sen fick jag fundera ett tag på hur i hela friden jag skulle få ihop allihopa till en helhet. Det tog någon vecka att komma fram till att jag behövde romber också.

blommiga_sexkanter-low

Planen var att ha mörka romber mellan de ljusa grupperna av sexkanter och tvärtom.

Sen upptäckte jag att jag behövde en ram av vita sexkanter ytterst. Efter att den var på plats insåg jag att jag inte ville vare sig kanta eller vändsy alla vinklarna så jag applicerade hela rasket på ett stort vitt tyg.

dsc04019_low

Inne i sexkanterna och romberna är det bågar längs alla kanterna. Kviltningen i bakgrunden skulle förstås vara blommor och efter många om och men lyckades jag få till en kviltdesign jag gillade.

dsc04017_low

Plötsligt var hörnen ganska tättkviltade och resten av bakgrunden alldeles tom, så jag återgick till ritbordet och gjorde en passande blomslinga.
dsc04015_low

Och nu är den färdig, efter 2,5 år. Eller är det längre? Det känns som om jag har hållt på med den alltid. :)

2 kommentarer

 1. 1
  Anna:

  Skapad av veronica 25 nov, 2008 15:03
  underbar, o vilken quiltning. kram veronica

  Skapad av Gunnel 25 nov, 2008 09:52
  Jättefint! Och vilket jobb att handsy allting. Imponerande!

  Skapad av Katarina 24 nov, 2008 22:40
  Åh, så fin den blev! Fantastisk kviltning! Kram Katarina

  Skapad av http://www.pumlansflitigafingrar.blogspot.com 24 nov, 2008 21:28
  Oj,oj, vilket enormt arbete. Men visst är det konstigt att man ibland får sådana där idéer som sedan liksom bara växer och växer… Men du har dessutom lyckats få den färdig. Grattis till ett fantastiskt vackert arbete.

  Skapad av Jenny 24 nov, 2008 21:21
  Oj vilket jobb du lagt ner. Resultatet blev jättefint, stort Grattis till ditt färdiga arbete! Kram Jenny

  Skapad av Gunilla W 24 nov, 2008 16:16
  Otroligt fin!

  Skapad av Kerstin Lind 24 nov, 2008 14:43
  Så underbar!! Grattis till att den är klar.
  Kram Kerstin i Råröd

  Skapad av Gudrun R 24 nov, 2008 13:25
  Vilket jobb du lagt ned och underbar är den nu som färdig.

  Skapad av Lizzan 24 nov, 2008 12:55
  Grattis till ett färdigt projekt! Jättefint blev det och underbar quiltning! SNyggt jobbat, jag skulle ha givit upp för länge sen… KRAM

 2. 2
  Marga Lund/Carina o Bosse:

  Waow – vilket underbart arbete. Full av beundran…

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen