Anna syr

 

Handsydd duk i rosa och orange

På syträffen igår fick vi lära oss en vikteknik som ger detta resultatet:

dsc04005_low

Övre bilden är framsida och undre bilden är baksidan. Helt handsytt med vadd inuti.

Storlek: 9,5 cm i sida, 19 cm tvärs över från spets till spets.
dsc04006_low

Ett trivsamt och enkelt projekt att ha framför teven exempelvis. Kräver dock en del pressande längs vägen. Man kan ju sy ihop trianglarna till vad man vill – större dukar, löpare eller bonader, eller kanske ett dubbelsängsöverkast om man har riktigt gott om tid. :)

Idag kom för övrigt första snön här i Skåne och jag har inte ens gjort höst än. Måste verkligen se till att ta in lökar och knölar i helgen och städa undan sommaren.

dsc04004_low

Brr … kallt!

En kommentar

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Anette i Enhörna 21 nov, 2008 23:27
  Vad skönt att se att fler inte hunnit fatta att vintern är på väg. Här snöar det och mina trädgårdsmöbler står kvar ute. Kanske dags att ta in dem innan julen kommer.

  Skapad av Carmen i Malmö 21 nov, 2008 22:03
  Vad flitig du är som redan är klar med ditt underlägg. Jag har inte packat upp mina väskor ännu sedan igår kväll. Ja fy för sjutton vilket väder vi fick idag. Jag skulle ta bussen hem från jobb och jag stod ute på gatan och väntade, den var 20 minuter försenad. Snacka om att jag frös, nu är det ganska skönt att sitta här i lägenheten och titta ut på snön. Kram Carmen som tackar än en gång för vinsten

  Skapad av http://www.pumlansflitigafingrar.blogspot.com 21 nov, 2008 18:24
  Vad snyggt det blev med den vikningen. Jag har inte sett den varianten tidigare, bara stjärnor, och olika geometriska figurer. Tänk vilket underbart täcke det skulle bli, med två olika sidor!
  Förresten, jag har fått ditt paket med påsarna, och bild ska läggas ut på min blogg, så kan du se vad jag fyllt dem med. De är jättesöta med sitt julmotiv.
  Kul att se att ni har fått snö också, här i norr har vi ung. 5 cm. Men efter jul brukar det komma mer.
  Ha en skön helg.
  Anna-G

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen