Anna syr

 

Tänk rosa – kviltningen klar

Igår kviltade jag min tänk rosa-topp. Det blev en väldigt enkel kviltning – dubbla diagonala linjer genom niorutorna och i diket längs alla ramar.

dsc03875_low

Jag markerade de diagonala linjerna med maskeringstejp och kviltade med en walking foot en pressarfotsbredd ifrån. Snabbt och enkelt och riktigt snyggt.

Vadden är en ganska tjock polyestervadd så det blir ett varmt och fluffigt litet täcke.
Kombinationen av tjock vadd, tätare kviltning i mitten och glesare kviltning i ytterkanterna trollade bort putmagen effektivt. Nu är det väldigt slätt och fint.

Igår kväll gjorde jag i ordning lukkekanten och ska nog hinna sy på den idag. Tanken var att jag skulle gjort det igår också, men då kom ett avsnitt av Dexter i vägen. Livet måste få innehålla både sömnad och seriemördar-teve. :)

En kommentar

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Jenny i Billdal 31 okt, 2008 13:45
  Ser fint ut! Smart kviltning. Täcket ser verkligen jättefint ut.

  Skapad av Carmen i Malmö 31 okt, 2008 08:54
  Kul att du kommit så långt, nu får jag sätta fart. Tänkte också göra en enkel quiltning men efter att ha pratat med Ingrid på Imagering så har jag inte bestämt mig. Vi får se vad det blir. Det ska bli kul att se ditt IRL när vi träffas. Vi får väl se hur långt jag kommit, jag tar med min i stadiet som det är då. Kram

  Skapad av Birgitta i Arboga 31 okt, 2008 08:09
  Vilken ovanlig kviltning! Den skulle jag vilja få en närbild på.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen