Anna syr

 

Lek med klossar

Jag har varit sugen länge på att sy en sån här klossleksak men inte lyckats hitta något gratismönster. De är så himla häftiga, att man kan vika och vrida dem så mycket. Nästan roligare för stora barn än för små. :)

Nu ska jag i alla fall sy en. Det blir handsömnad och learning by doing – jag syr som jag tror att det ska vara så får vi se om det blir rätt eller inte. Så här har jag börjat:

dsc03843_low

Klossarna är alltså hopsatta med säkerhetsnålar och alla sidorna markerade med vilket tyg de ska få. Tygerna är tillskurna och har sylinjer ritade på avigsidan. Och sen är det bara att måtta, tänka och sy.

Efter att jag hade skurit färdigt fick jag låna ett mönster av en vän, bara för att upptäcka att det byggde på pappmallar, typ English paper piecing. Det hade jag inte tid att skära till så jag får fullfölja detta experimentet och sedan göra en enligt mönster.

Hur som helst, detta borde hålla mig sysselsatt i åtta timmar på tåget och säkert mer därtill tänker jag.
Borde nog packa ner en sprätt också för säkerhets skull …

Jag återkommer med rapport i nästa vecka, då får vi se hur experimentet gick.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen