Anna syr

 

Klossarna blev färdiga

Det var en evig tur att jag tog med mig handarbete på tåget. Det blev försenat rejält och min resekamrat sov mest (hej på dig!) så jag fick fem timmars ostörd sytid och kom en bra bit på väg.

Det jag åstadkom under resan såg mest ut som en lång utflippad korv av tyglappar och jag var stundtals lite orolig att det inte skulle gå ihop i slutet. Men efter ett tag blev det en sammanhängande ring av små halva kuber som började få något slags inre logik, och sen var det plötsligt dags att stoppa i skumgummikuberna och sy ihop.

Jag hade sytt allt för hand från avigsidan så för att sy ihop den ganska långa öppningen fick jag tråckla ner kanterna och sy ihop med stegstygn. Här är resultatet (klicka för större bilder):

dsc03850_low

dsc03852_low

dsc03851_low

Jag märkte i efterhand att jag hade tagit för många tyger så en del av sidorna stämmer inte riktigt, de har två olika tyger istället för ett. Men på det stora hela är jag ändå ganska nöjd – leksaken funkar bra och det är fascinerande att man kan vika omkring den i all evighet.

Jag har en omgång kuber kvar så jag ska nog sy en kub till, med rätt antal tyger och ta bilder längs vägen. Om intresse finns skriver jag gärna en tutorial – lämna en kommentar så jag vet.

Mönster på den här leksaken säljs på bland andra Madam Blå.

4 kommentarer

 1. 1
  Kristina i Arjeplog:

  Hejsan Anna! Jag följer gärna din tutoial på kuberna för jag ha ett set av dem liggande men har inte vågat börja på dem….Tack för att du delar med dig så fina saker. Kram från Kristina i Arjeplog

 2. 2
  Monica Löfstedt:

  Jag är också gärna med på en tutorial :) Kuberna är läckra!

 3. 3
  Ann-Marie:

  Jag har klossar och tyg men ingen beskrivning så jag tar gärna emot en tutorial också.

 4. 4
  Lisa i Lysekil:

  Hallå Anna! Instämmer med de andra som har skrivit här ovanför! Har också skumgummiklossar liggande i olika storlekar men har inte en susning om hur jag ska få ihop dem. När jag nu dessutom blivit bonusfarmor så vore det väldigt roligt att kunna sy ihop kuberna och ge till barnbarnet.
  Kram fr Lisa i Lysekil

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen