Anna syr

 

Handkviltade blommor och blader

Miraklens tid är inte förbi. Jag håller på att kvilta färdigt ”Alla mina blommiga”, som var den första kvilt jag skrev om i bloggen.

dsc04014_low

Då hade jag en släng av beslutsångest angående hur jag skulle kvilta hörnen och sen blev den liggande på en hylla i syrummet och väntade på inspiration.

Efter ett tag bestämde jag mig för att rita ett blommönster som skulle fylla ut hörnen. Jag måttade, skissade, suddade och ritade om ett par gånger och så här blev slutresultatet:

dsc03831_low

Raskt började jag kvilta – och tappade lusten totalt efter att ha gjort de tre blommorna i mitten. Upp med kvilten på hyllan igen.

Men till förra träffen med Sypresserna hittade jag inget annat handarbete så jag tog med den här kvilten för att få lite input. Efter att ha fått en massa glada tillrop tog jag tag i kviltningen igen och ägnade hela syträffen åt att markera kviltmönster med blåpenna.

dsc03829_low1

Nu är två hörn av fyra färdiga och jag är riktigt nöjd. Det blir faktiskt så fint som jag hoppades på, även om jag inser nu att blommönstret är i minsta laget för handkviltning. Det hade funkat bättre på en dubbelt så stor yta. Men så är det, man lär sig efter hand.

dsc03829_low2

Jag tror också att det kommer att behövas något mer mellan hörnmotiven, något litet smalt längs kanterna för att få en jämn fördelning av kviltning. Jag vill inte lämna så stora ytor okviltade. Jag funderar vidare på det medan jag kviltar färdigt de två resterande hörnen.

2 kommentarer

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Carmen i Malmö 09 okt, 2008 08:36
  Skulle vara, då får du UPP quilten och slipper hålla den i knät. :O)

  Skapad av Carmen i Malmö 09 okt, 2008 08:35
  Den kommer att bli jättefin. Tag den med till Sypresserna ikväll igen så kommer du ännu en liten bit längre på vägen. Kan du inte sitta vid något högre bord, typ köksbord eller bordet du har i vardagsrummet, då får du quilten och slipper hålla den i knät.

  Skapad av mvh. lisbeth i malmö 09 okt, 2008 08:28
  Du är otrolig….
  och den kommer bli underbar!

 2. 2
  sana:

  jag vill se bra bilder

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen