Anna syr

 

Stjärna med stjärnor

Tre månader, sextio små romber i kartong och lika många i tyg, limstift överallt, massor av nålstick i fingrarna och en hel del tappat tålamod. Men till slut blev den färdig.

dsc03033_low

Den här stjärnan blev jag inspirerad till på Öresundsquiltarnas utställning i höstas. Här finns bilder från den.

Stjärnan är inte direkt svår att göra men det tar tid och är lite knåpigt. I alla fall om man gör som jag och kör efter eget huvud – det kanske är enklare om man har mönster och instruktioner. :)
Principen är hur som helst att sy ihop fem romber till en liten ”skål” med rätsidan inåt. Det blir 12 sådana skålar. Sedan syr man ihop sex sådana till en halv stjärna, upprepar proceduren med de sex resterande och syr ihop de två halvorna till en hel.
Om man vill hänga upp stjärnan är det lämpligt att sätta en ögla i en av spetsarna, jag använde ett ljusbrunt oraganzaband.

Detta är trevligt pyssel att ha framför teven eller så och det kan tänkas att jag gör fler i framtiden. Men inte förrän fingrarna har läkt. :)

En kommentar

  1. 1
    Anna:

    Skapad av Veronica 12 feb, 2008 11:37
    Så otroligt vacker din stjärna blev!! Jag har sytt en sådan för många år sedan, jag hade heller inget mönster men jag fixa den ändå. kram Veronica

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen