Anna syr

 

Alla dessa ofärdiga saker

De har hopat sig nu i vinter, de där ofärdiga sakerna som man antingen har prioriterat bort eller där man har fastnat på ett eller annat moment. Men nu ska här inventeras – välkommen in i de mörkaste hörnorna i syrummet!

dsc03038_low

Jag har lekt en del med guldpenna på tyg och det blir väldigt fina resultat. Det ligger två olika blommotiv på skåpet och samlar damm. Undrar vad jag ska ha dem till?

dsc03040_low

Så här ser Shakespeare ut för tillfället. Den har legat till sig medan jag har sytt applikationer och gjort färdigt min stjärna.

dsc03043_low

En trave gulgröna logcabin-block som väntar på att bli renskurna. Hm, undrar varför de blev liggande? Tror det var för att jag tänkte skaffa mig en 12″ kvadratlinjal att skära dem med, och så kom det annat i vägen. Men det går ju faktiskt att skära dem med en befintlig linjal.

dsc03042_low

Små sexkanter som ska bli en bonad. Remsorna är färdiga och jag ska räkna ut hur jag på enklaste sätt ska få till ytterkanterna. Det är den stora nackdelen med att vägra köpa mönster – man fastnar på att man måste tänka själv. :)

dsc03044_low

En planerad bonad av byteslappar från Alla hjärtans dag-bytet i Tygbytarklubben. Här har jag faktiskt ett mönster, det var mest tiden som saknades.

dsc03045_low

Höstlövstäcket. Återigen har jag fastnat på ett moment där jag måste tänka och räkna. Jag måste göra en inner-ram (ljusbruna tyget) innan jag kan sy på ramen av quarter squares men jag ids inte räkna ut hur bred den ska vara för att allt ska passa ihop.
Jag har övervägt att dumpa båda ramarna och göra något annat, men det känns som att ge upp så täcket blir nog liggande tills jag har fått igång hjärnan.

dsc03046_low

Detta ska bli två kuddar som passar till Kaspers och Klaras täcke. Bra sätt att använda upp resterna, tänkte jag.
Här har jag fastnat på att skära snedremsor till kanten – ett moment som säkert tar hela tio minuter. Sen ska det bara på baksidor och lite fyllning och sys ihop. Ja jösses …

dsc03047_low

En rea-mössa som var för liten för Abbe, och han lyckades kladda banan på den när vi provade den. Jag tänkte använda den som mönster för en större men så har den bara blivit liggande på sybordet medan jag har pysslat med annat.

dsc03051_low

Mina block från crazybytet på Quilt&Lappteknik-listan. De hänger på anslagstavlan i syrummet och väntar på att jag ska bli färdig att montera ihop dem.

dsc03052_low

Detta är riktigt skämsigt: Jag har fortfarande inte broderat de två sista blocken i ovannämnda byte. Jag blev stressjuk när jag skulle göra dem och så blev de på något sätt stressiga i sig, och varje gång jag har försökt ta tag i dem har jag fått ångest.
Hoppas verkligen jag kan göra färdigt dem snart, för dels väger de tungt på samvetet och dels är det ju så roligt att pyssla med.

dsc03053_low

Mitt äldsta ofärdiga projekt: en mended hearts-väska. Jag köpte ett färdigt set med mönster och skuret tyg för flera år sedan och har inte blivit färdig till att sy den. (Mönstret ligger någonstans, jag kunde bara inte hitta det idag.)

dsc03054_low

Alla mina blommor, ett helt handsytt täcke som ska kviltas färdigt. Det är bara bakgrunden kvar, jag ska kvilta blommotiv i hörnen och linjer på resten av utrymmet.
Här kan man se hela täcket i den allra första posten jag skrev.

Sen är det bara en sak till på gång just nu: Baltimore Blues, en BOM med totalt nio block varav jag har sytt två. Och några blockbyten i Tygbytarklubben.
Puh, man har lite att bita i!

En kommentar

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Lotten 16 feb, 2008 14:56
  Vilken vacker ros!
  Tror jag har minst lika många projekt liggande…
  Kram

  Skapad av Päivi i Södertälje 12 feb, 2008 11:13
  Det var ju inte så fasligt många ofärdiga du hade, sätter du fart med dem så är det färdiga i ett nafs. Gillade din guldpennslek mycket, vad duktig du är! Kram

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen