Anna syr

 

Tillfixat i syrummet

Syrummet har fått lite mer förvaring, halleluja!

dsc02978_low

Två tavellister på väggen direkt ovanför sybordet blev en utmärkt plats för linjaler, pennburkar, nåldynor, saxar och allt det där småplocket man behöver hela tiden.

dsc02980_low

Två hemgjorda trådrullehållare kom på plats bredvid anslagstavlorna. De rymmer tillsammans 94 rullar och blev nästan fulla direkt. :)
Tidigare hade jag trådrullarna i en låda men det hade blivit ganska oöverskådligt med tiden. Nu vet jag vad jag har.
(Lustigt nog hade jag jättemycket blå tråd, jag som nästan aldrig syr i blått. Jag kommer aaaldrig att kunna göra av med den. Någon som vill byta?)
Hållarna tog oss två kvällar att tillverka av överblivna plankor och blompinnar klippta i bitar. Verktyg: pelarborrmaskin, slipmaskin, avbitartång, sandpapper, lim.

dsc02981_low

Här ovanför tygskåpet fick jag upp två hyllor för diverse-saker – fleecelagret, stora vaddstycken och grejer jag använder sällan. Plötsligt blev det så pass luftigt inuti skåpet att jag kan se vad jag har där. Lyxigt!
Skåpet är annars min bästa avlastningsyta, där ställer jag allting. Med följd att jag måste städa det ungefär varannan dag för att det inte ska bli ett prylberg på det. :)

Nu är jag nöjd ett slag. Nästa projekt blir nog att skaffa ett ”riktigt” sybord som man kan fälla ner maskinen i och ett ”riktigt” skärbord i ståhöjd.

3 kommentarer

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Mia i Eskilstuna 17 jan, 2008 19:45
  En sån fin trådförvaring behöver jag med, ska visa bilden för ”gubben”
  Kram Mia

  Skapad av LjusneLotta 17 jan, 2008 11:23
  Men vilken ordning, samt ljust o fint. Ha det gött i ditt nya syrum!
  Kram LjusneLotta

  Skapad av Ullis i Tullinge 17 jan, 2008 09:15
  Vad fint du fått det i ditt syrum! Bra belysning du har över bordet, sån skulle jag också vilja ha. Fick en ide när jag såg din hylla med vadd och fleece, över dörren finns ju massor av döutrymme, så där ska det upp en hylla. Tänk vad bra att vi visar våra syrum för varandra. Tack!
  Kram Ullis

  Skapad av Katarina 17 jan, 2008 00:38
  Så bra och trivsamt du har fått till! Tack för titten hos dig! Lycka till med ”Shakespeare” också, håller med dig, den är underbar! Kram Katarina

  Skapad av Karin i Östersund 16 jan, 2008 22:13
  Så fint du har gjort hälsar Karin i Östersund

  Skapad av Päivi i Södertälje 16 jan, 2008 22:01
  Ojj vad fint du ordnat. gillar särskillt de hemmagjorda trådhållarna! Kanske man skulle tillverka nåt sånt, fast det tar ju sytid förstås…. Fast det spar ju säkert in tid i rullehanteringen framöver, förstås!
  Tack för inspirationen och massor av syglädje önskar jag dig i ditt fiina rum framöver!
  Kram Päivi

 2. 2
  Renata:

  Hej! Vad fint syrum du gjort. Just i detta nu så står min man och gör en trådrullehållare efter din modell. Men jag undrar var du köpt den fina arbetslampan som hänger över din arbetsplats? Är ute efter något liknande. Mvh

 3. 3
  Anna:

  Hej Renata, tack! Jag håller just nu på att flytta in i ett annat syrum men minns det andra med värme. Där hände det mycket roligt!
  Lampan vet jag tyvärr inte var den är köpt. Maken hade den med sig när vi flyttade ihop och den är minst femton år gammal, säkert mer. Den är tokbra och jag önskar jag kunde hjälpa dig att hitta en.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen