Anna syr

 

70-talsbi i paper piecing

I helgen hade jag syträff här hemma tillsammans med ett par syvänner. Vi övningssydde paper piecing och hade riktigt trevligt, och jag lyckades äntligen fatta hur det funkar.

Här är övningarna. Först ut ett nytt försök på blomman, denna gången med riktigt skapligt resultat. Fast jag gillar inte att bakgrunden är uppdelad i åttiosjutton olika bitar, sömmarna stör mig verkligen. Ska nog satsa på applikation istället för denna typ av block. Det blir nästa övningsprojekt.

pp-blomma

En Square in a square. Denna var riktigt enkel att sy med pp och resultatet är jag väldigt nöjd med.

pp-square

Sedan ett bi i sjuttiotalsfärger. Det borde egentligen kompletteras med ett par broderade antenner, men det är så snett att jag inte ska använda det i nuvarande skick. Bättre att göra om och göra rätt. Om jag kan leva med alla sömmarna i bakgrunden förstås, tror det blir bättre med applikation.

pp-bi

Sist ut en stjärna som blev hyfsad. Fast sömsmånerna går åt alla möjliga och omöjliga håll så resultatet är ganska knöligt. Undrar hur man får ordning på det?

pp-stjarna

2 kommentarer

 1. 1
  Anna:

  Skapad av Katarina 15 nov, 2007 22:30
  Hej Anna! Tycker du har sytt väldigt fina pp block! Och allra mest gillar jag stjärnan! Liksom du har jag också lite ”svårt” för, alla sömmar som blir på bakgrunden i vissa mönster. Kram Katarina

 2. 2
  Anna:

  Skapad av Carmen i Malmö 14 nov, 2007 21:28
  Dina förstagångssyningar (usch vilket ord) blev riktigt lyckade. Biet, eller var det en humla, blev bra till slut trots allt pilleri men antenner måste det ju ha. Kram

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen