Anna syr

 

Detaljer på bröllopsasken

Varmt tack för alla fina ord om det bröllopspyntade syskrinet! Jag är överväldigad!
Här är några närbilder och lite mer om hur skrinet är gjort. Tyvärr tänkte vi inte på att ta bilder under resans gång. :(

Grundmaterialet var:
Hjärtformad pappask från Panduro
30 sidenrosor i tre olika färger
vitt tyg med sidenkänsla
vitt bomullstyg
massor av pärlor, band, spets, knappar och andra dekorationer
hobbylim och sybehör

Asken kläddes med dubbla lager tyg och en tygklädd botten lades på plats för att dölja tygkanterna. Överdraget till locket syddes också av dubbla tyglager och dekorerades innan monteringen.
I insidan av locket sitter ett band som man kan fästa saker i. På bandet står ”All you need is love”.

dsc02169_low

Dekorationerna tog lite tid att få på plats. Jag började med några varv med vita band i kringelikrokar och sydde sedan fast rosorna. Jag placerade dem olika tätt, några i grupper och några ensamma. Pärlbanden är uppträdda på tråd och ligger fritt i bågar och böjar mellan rosorna.

dsc02181_low

Sen placerade jag ut större pärlor och knappar där de passade och fyllde upp resterande tomrum med fler pärlor, enstaka och i band.

dsc02178_low

För att få mer volym flätade jag pärlbanden över och under varann. Jag har dekorerat säkert tio varv runt asken och fyllt på tills det kändes färdigt.

dsc02179_low

Vi gjorde en tofs av band i vitt och guld. På banden står brudparets namn, bröllopsdatum och vilka skrinet är ifrån.

Innehållet i syskrinet är basutrustning för vardagssömnad, dvs nålar, tråd, sprättare, sax och sånt, plus en avsevärd mängd uppläggningsband. Ni vet, såna där som man stryker på byxbenen för att slippa lägga upp dem på det traditionella sättet. :)

dsc02160_low

Nåldynan går i samma stil som asken. Den har tygklädd pappbotten och är fylld med kuddstopp, har pärlor och band runt kanten och rosa stämplade hjärtan uppepå. Stämplarna och tyg-stämpelfärgen ingick sedan i presenten.

dsc02188_low

Vännen Chlott och jag hade fantastiskt roligt när vi gjorde asken. Och jag vill varmt rekommendera kurserna i att tillverka askar på Färg & Form i Malmö, där har vi lärt oss grunderna.

En kommentar

  1. 1
    Anna:

    Skapad av Carmen i Malmö 30 sep, 2007 11:18
    Jag gillar den ännu mer nu när jag sett närbilderna. Vilket ”pillejobb” ni gjort!!! Det måste ha varit kul att överräcka en så fin present. Kul idé att göra den som en syask.

Vill du säga något?

This quilting blog is in Swedish only but you are most welcome to stay and look at the pictures!

Sidor

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

Ämnen

Rösta!